“Gender doesn’t matter.  Being our true selves is what matters.”

 

Ik kies er als De Vrouwendoula bewust voor om vrouwen mijn doelgroep te maken.  Echter is dat begrip veel breder dan dat.  Eigenlijk kies ik er voornamelijk voor om met de vrouwelijke energie te werken en die zit in ons allemaal.

Op zich is het hebben van een specifieke doelgroep ook nodig en maakt het dat je perfect weet wie je wil aanspreken en voor wie je er als mens, als ziel, kan en wil zijn.  Echter is dit wel genderneutraal.  Zeker in onze huidige samenleving waar er steeds meer openheid bestaat omtrent heel dit gegeven van genders, transgenders, homo- en biseksualiteit wil ik me zeker niet vastpinnen op geslacht.  Echter is het voor mij wel van belang de juiste mensen aan te trekken, de personen waarvoor ik ervaringsdeskundige ben.  De vrouwen of de vrouwelijke energie die ik wil aanspreken en die ik een warm hart toedraag in het ondersteunen van het leven vanuit de ware kern, vanuit de essentie.

Het draait vooral om vertrouwen.  Als jij jezelf goed voelt in mijn energie sluit ik niemand uit op gebied van geslacht.  Wat wil dat fysieke lichaam trouwens gewoon al zeggen?  Soms strookt dit ook helemaal niet met de energie of met wat er gevoeld wordt diep binnenin.  Dus wie ben ik dan om op dat gebied mensen uit te sluiten?

Dus voel jij jezelf tot mij geroepen, maar denk je dat ik me uitsluitend richt op vrouwen, wil ik dat bij deze even ontkrachten.  Mijn doelgroep heb ik doen ontstaan vanuit vrouwelijke energie.  Deze huist in ieder van ons, dus heeft weinig te maken met het fysieke gedeelte.  Het draait om het totaalplaatje.  Het draait om energie.  Dat is tenslotte ook wat ik doe; Energetisch Werk.  En dat is universeel, voor iedereen, voor jong en oud.  Dus ook voor kinderen zet ik mezelf open.  Want op leven vanuit je pure essentie staat ook helemaal geen leeftijd net zoals daar geen geslacht op staat.

Nu kan je jezelf de vraag gaan stellen waarom ik dan wel bewust koos voor de naam De Vrouwendoula.  Dat is gewoon wie ik in mijn eigen essentie ben.  Dat is wie ik adem, wat ik adem.  Dat is mijn meest authentieke vorm van Zijn.  Een doula ben ik in hart en nieren, in de ruimere zin van het woord.  Niet specifiek zoals we dat vandaag vooral kennen voor zwangere dames.  Maar als dienende vrouw, wat de letterlijke betekenis is van het woord “doula”.  Doula past ook veel beter bij wie ik ben dan de termen coach of therapeut.  Daar voelde ik weerstand op en het resoneerde niet bij wat ik voel bij mijn Werk.  En door de doula-opleiding te volgen, kreeg de naam doula voor mij een veel diepere betekenis en voelde ik de roep om deze term te gebruiken om mezelf te omschrijven.  En net omdat ik mezelf richt op de vrouwelijke energie was de naam Vrouwendoula snel geboren.  Omdat ik ondersteun bij de wedergeboorte van vrouwen.  Van de vrouwelijke energie.  Bij het terugvinden van jezelf, van je authentieke Zijn.  Daarnaast ben ik zelf een ontzettend Yin iemand.  Er zit ontzettend veel vrouwelijkheid in mezelf, naast het feit dat ik in een vrouwenlichaam leef.  Vrouw-zijn ben ik tot in de kern.  Dus daar heb ik ook het meest feeling mee, het meest ervaring mee.  Ik heb lang gevochten tegen mijn eigen vrouw zijn, maar toen ik dat ging omarmen, zag ik mezelf steeds meer voor wie ik ben.  Het gaf me zoveel vrijheid om volop vrouw te kunnen en durven zijn dat ik dit ook voor anderen wil brengen.  En je vrouwelijke kant omarmen, staat wederom compleet los van in welk fysiek lichaam je zit.  Staat los van geaardheid of geslacht.  Staat los van hoe jij je emotioneel voelt in dit lichaam dat je kreeg.

Ik kan me voorstellen dat de naam ‘Vrouwendoula’ weerstand kan oproepen bij zij die fysiek in een mannenlichaam zitten, dus ik hoop dat ik dat bij deze wel heb kunnen toelichten dat dat helemaal niet hoeft.  Dat als je jezelf sterk genoeg in je schoenen voelt staan om voorbij geslacht te kijken ik er effectief voor iedereen wil zijn.  Er voor iedereen kan zijn.  Op mijn eigen unieke manier, in veel vrouwelijke energie.  Dicht bij mezelf en altijd dicht bij jou.  Want dat is en blijft de essentie; alles vanuit jouw behoeftes, jouw noden, op jouw maat.  Vanuit vrouwelijke kracht en zachtheid.  Voor iedereen, jong en oud, M/V/X.

Recommended Articles

X

Je winkelmandje

Winkelmand is leeg

Subtotaal excl BTW
€0.00
Toepassen
0