“Mothers need just as much attention as a newborn, because they too have just been born.”

 

Emotionele en praktische ondersteuning tijdens, voor en na je zwangerschap en bevalling op elk holistisch niveau.  Dat zit in onze natuur!

Kinderen krijgen is één van de meest natuurlijke dingen die we doen als mens.  En toch wordt het vaak onderschat dat er niet enkel een kind, maar ook ouders geboren worden.  Dat bij elke nieuwe zwangerschap en bevalling je als moeder en partner een transformatie ondergaat.  Ik kijk vaak terug naar hoe we als mens evolueerden van holbewoner tot wie we vandaag als mens zijn.  We planten ons al sinds mensenheugenis voort en deden dit ook heel erg lang zonder medische ondersteuning, maar wel omringd door andere vrouwen.  Dus hoe prachtig is het dat we de dag van vandaag naast de medische wereld ook deze ondersteuning recht vanuit ons mens-zijn kunnen aanbieden tijdens zulke bijzondere periode van ons leven?  De doula-begeleiding is een rijke aanvulling op de medische zorg.

Als doula is het mijn taak jou goed te leren kennen zodat alle wensen omtrent jouw bevalling heel duidelijk voor me zijn en dat we een vertrouwensband opbouwen.  Zo ken ik jouw behoeftes en die van je eventuele partner als geen ander en kan ik van daaruit ook de benodigde ondersteuning bieden.  Het gaat om jouw bevalling, jouw verhaal en jouw wensen met mijn hulp en ondersteuning.

Verder zullen we tijdens je zwangerschap een geboorteplan opmaken waarbij ik je kan bijstaan met informatie en opties waar je misschien zelf niet aan had gedacht.  We bekijken samen de mogelijkheden en hoe jij jezelf erbij voelt.  Het is uiteraard van groot belang dat je geboorteplan volledig vanuit jezelf (en een stuk je partner) komt zodat het jouw verhaal wordt.  Mijn taak hierin is het aanreiken van informatie en het eventueel in een vorm gieten dat het duidelijk is voor elke partij die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn.  Wil je graag meer lezen over wat een geboorteplan nu juist is?  Dan kan hier.

Naast deze praktische zaken is er natuurlijk ook de emotionele ondersteuning die reeds begint bij de zwangerschap.  We bekijken samen je verhaal, hoe je jezelf voelt, wat je twijfels of angsten zijn en of ik je eventueel extra kan ondersteunen na zwangerschapsverlies of bij andere zaken.  Ook als je zwanger bent na een verlies zal je dit helemaal anders beleven en kan de begeleiding van een doula extra emotionele draagkracht bieden.  Deze emotionele ondersteuning loopt tot in de kraamperiode en eventueel zelfs nog daarbuiten.  Eens je een diepe vertrouwensband hebt opgebouwd, is het wel fijn om steeds terug te kunnen vallen op die persoon waarmee je zo’n intieme gebeurtenis hebt gedeeld.

Uiteraard zijn er ook puur fysieke zaken waar ik je als doula bij kan helpen; denk maar aan tips en tricks om de golven op te vangen, massages, drukpunttechnieken, aromatherapie, ondersteunen van je bevallingspartner of deze rol op mij nemen, zorgen voor een fijne sfeer en omgeving op basis van jouw wensen enzoverder.  De nadruk ligt op het geruststellen, aanmoedigen, fysiek contact en comfort bieden aan jou en je eventuele partner.

Zoals ik het zie verdient elke vrouw het om haar droomzwangerschap en -bevalling te beleven en daarbij zulke ondersteuning te krijgen!

Concreet

  • Een doula ondersteunt jouw keuzes
  • Een doula is continu aanwezig – ook bij onverwachte situaties en vanaf het tijdstip dat jij het nodig hebt
  • Een doula creëert een rustige omgeving – zowel thuis als in het ziekenhuis
  • Een doula verbreedt je inzicht rond zwangerschap en bevallen
  • Een doula is je vertrouwenspersoon doorheen je zwangerschap, bevalling en na de geboorte

Lees meer over het wetenschappelijk onderzoek van het doula-effect

 

Aandacht voor jouw transformatie

Elke vrouw is welkom bij De Vrouwendoula, in elke levensfase, dus ook tijdens je zwangerschap. En naast de ondersteuning als geboortedoula kies ik ervoor om je volledig bij te staan tijdens je zwangerschap en eventueel ook tijdens je postpartum periode als emotionele steun en toeverlaat.  Dit doe ik dmv ontspannende massages, aromatherapie, Reiki, met rituelen, rebozowerk en diepgaande gesprekken.  Ik bied ondersteuning bij het proces en de tansformatie die je doormaakt tijdens deze periode en erna.  Daarom bied ik ook losse consulten (los van een volledige begeleiding) aan waarbij we dieper ingaan op de emotionele aspecten en je extra behoeftes omtrent alles wat deze zwangerschap voor jou doet en met zich meebrengt in het proces.  Voor praktische zaken en ondersteuning op medisch vlak verwijs ik je graag door naar je (zelfstandige) vroedvrouw of gynaecoloog.  Ik ben echt jouw aanspreekpunt op het emotionele gebied en in je transitie.

De consulten die ik aanbied, kunnen uit verschillende zaken bestaan, waaronder een ontspannende behandeling (met of zonder Reiki) of het bieden van ondersteuning met aromatherapie.  Maar ook uit massagetechnieken die toegepast worden en diepgaande vertrouwensgesprekken ter ondersteuning van jouw proces.

Daarnaast bied ik jou ook extra (emotionele) ondersteuning bij zwangerschapsverlies en als je opnieuw zwanger bent na verlies.  Want hier wil ik echt veel ruimte en aandacht voor creëren, tijd en ondersteuning die vaak ontbreekt in onze huidige maatschappij.  Zoals met alles bij De Vrouwendoula werk ik volledig op maat van jouw noden en behoeftes en kijken we samen wat voor jou het beste werkt in jouw verhaal, vanuit jouw behoeftes.

Net daarom kies ik er ook voor om niet enkel een pakket aan te bieden met een volledige begeleiding, waarin consulten, de geboorte en de ondersteuning na de bevalling inbegrepen zitten, maar bied ik dus ook deze losse consulten aan.  Want soms heb je niet veel meer nodig dan even tijd en ruimte voor jezelf.  Een moment waarin jij alle aandacht krijgt en kan landen.  Helemaal op maat van jouw behoeftes, zonder dat dit deel hoeft uit te maken van een groter geheel.

 

Praktische info en prijzen:

Volledige begeleiding

Ik geloof er steevast in dat een goede ondersteuning enkel kan ontstaan als we elkaar ook regelmatig zien en spreken doorheen je zwangerschap.  Idealiter neem je contact met me op rond je 20ste week van de zwangerschap of vroeger.  Zelfs als je pril zwanger bent, word ik al graag in je verhaal betrokken.  Ook is het mogelijk om na een zwangerschapsverlies alvast in contact te komen om de toekomstige zwangerschap voor te bereiden, dus zelfs als je nog niet opnieuw zwanger bent.

Op zich hebben we minstens 3 gesprekken: een kennismakingsgesprek, daarna intake en 1 opvolggesprek.  Uiteraard kunnen we bekijken of het nodig is om extra gesprekken in te plannen. Naast deze live gesprekken, kan je me altijd bereiken via WhatsApp of mail.  De ondersteuning bij het opstellen en de eventuele uitwerking van het geboorteplan is ook onderdeel van het ganse traject.

Naast deze gesprekken, heb je in dit pakket ook recht op 5 extra consulten van 1u die je naar wens kan invullen.  Hiervoor kan je gebruik voor diepgaande gesprekken of verdere emotionele ondersteuning, maar ook voor stuitconsulten, ontspannende massages, een Reiki behandeling, rebozowerk enzoverder.

Standaard word je tijdens het ganse traject ondersteund met aromatherapie en kruiden en dit steeds volledig op maat van jouw noden en wensen.  Deze prachtige geschenken van Moeder Aarde zijn de perfecte tools om in alle veiligheid je dieper te laten begeleiden in je proces.

Vanaf dat je 37 weken zwanger bent tem je 42ste week ben ik “on call” en kan je me dag en nacht bereiken.  Jij roept me erbij zodra jij daar behoefte aan hebt en ik blijf de ganse duurtijd van de bevalling en tot ruim nadien bij jou.  Ik vind het zeer fijn om zeker ook betrokken te worden in het voorproces hierin.  Dus ook al heb je me nog niet nodig, is het leuk om alvast een berichtje te krijgen wanneer je denkt dat de arbeid begonnen is.  Uiteraard kan je me ook bereiken als je ergens over twijfelt of even samen wil bespreken of datgene wat je voelt effectieve arbeid is of niet.

Tijdens de kraamperiode zal ik ook nog verdere opvolging doen.  En zien we elkaar sowieso nog voor het nagesprek.  Tijdens dit nagesprek gaan we dieper in op de ervaring en beleving van je zwangerschap en bevalling, maar ook hoe het nu met je gaat, hoe alles verloopt en is er tijd en ruimte om te bespreken waar jij behoefte aan hebt.  Wederom draait het om jou.  Tijdens deze afspraak breng ik standaard iets lekkers en verwarmend mee voor jou.

Tijdens je bevalling kan ik foto’s maken en deze achteraf bezorgen.  Al ben ik geen professioneel fotograaf en is dit voornamelijk om fijne herinneringen op beeld vast te leggen.  Als je echt een geboortefotoreportage of newbornshoot wil, verwijs ik je hiervoor door naar experten in dit vak.

Deze ondersteuning, compleet op maat van jouw wensen en behoeftes, is een investering in jezelf (en je kindje) van € 1111.

Afhankelijk van welke mutualiteit en ook hospitalisatieverzekering kan je van dit bedrag een (groot) deel recupereren.  Vraag dit zeker na!

Losse consulten

Zoals hierboven besproken, vind ik het belangrijk dat je ook op een laagdrempelige manier extra aandacht kan schenken aan je transformatie tijdens en na je zwangerschap.  Omdat een gans pakket niet voor iedereen werkt, kies ik er bewust voor om ook los te plannen consulten aan te bieden.

Voor de consulten reken ik een uurtarief van € 55  en we spreken op voorhand af hoeveel tijd je graag inplant met me.  Zoals reeds vermeld kan een consult uit verschillende zaken bestaan, waaronder een ontspannende behandeling of het bieden van verlichting met aromatherapie, diepgaande gesprekken of een massage.  Sowieso bied ik voornamelijk ondersteuning bij je proces, alle veranderingen en de algemene transformatie die bij je plaats vindt.

Daarnaast bied ik ook zwangerschapscirkels, Mom Blessings, sluitingsrituelen en ander ritueelwerk aan.  Voor de cirkels wordt er op voorhand meegedeeld aan welke prijs deze zullen worden aangeboden en deze zal je kunnen terugvinden in de agenda, ook kunnen deze op maat aangeboden worden op jouw vraag.  Een Mom Blessing is in samenspraak en afhankelijk van oa het aantal personen, welke wensen er zijn ed.  Een sluitingsritueel kan zowel postpartum als los van een zwangerschap geboekt worden.

Meer info over het ritueelwerk en alles wat ik aanbied ter ondersteuning tijdens je zwangerschap vind je terug in de blog

 

Belangrijk:

  • Het eerste contact is altijd vrijblijvend!  Het lijkt me van onschatbare waarde om in eerste instantie af te toetsen of het klikt tussen ons.  Daarom zal er altijd eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden om dit af te stemmen.  Liefst is je partner of andere persoon die bij de bevalling aanwezig zal zijn hierbij aanwezig.
  • Gespreid betalen is mogelijk – elke vrouw verdient deze ondersteuning!
  • Een doula is geen vroedvrouw en biedt geen medische ondersteuning.

 

X

Je winkelmandje

Winkelmand is leeg

Subtotaal excl BTW
€0.00
Toepassen
0